Vinogradništvo plajnšek

Pestra ponudba vina

 

V vinogradih družine Plajnšek uspevajo številne izjemne in aromatične sorte. Med njimi so rumeni muškat, traminec, sauvignon, renski rizling, laški rizling in modri pinot. 

Kot hišno vino Vinogradništvo Plajnšek ponuja še zvrst, ki je sestavljena iz laškega rizlinga, renskega rizlinga in sauvignona. Gre za suho vino, po katerem najpogosteje posežejo ljudje, ki si na svojem slavju, rojstnem dnevu ali drugi posebni priložnosti zaželijo dobro kapljico.

Naša vina se lahko pohvalijo s številnimi nagradami in priznanji.

Vina so primerna tudi za poslovna darila. Nudimo tudi možnost personaliziranih buteljk, za tisk in lepljenje poskrbi družina Plajnšek.

Večja naročila po dogovoru tudi dostavimo, cene pa so ugodne. Buteljke stanejo od 6 evrov, izbor pa se prodaja za 15 evrov. Mogoče je kupiti tudi odprto vino (natočimo ga v vašo embalažo ali plastenko), cene za odprta vina pa so od 2,5 evrov naprej za liter.

Sauvignon

Sauvignon je ena najuspešnejših vrst, ki rastejo v vinogradih Plajnšek. Vino je izjemno aromatično in bogato. Odlikuje ga aroma po bezgu, suhem senu in zeleni papriki.

Vinogradništvo Plajnšek pridela največ suhega sauvignona. Ko pa so pogoji za rast grozdja izjemni, pa se prideluje tudi izbor in jagodni izbor.

Sauvignon prejema najvišja priznanja na vinskih ocenjevanjih. Leta 2018 je na mednarodnem tekmovanju Vino Slovenija prejel zlato nagrado. Tudi na ocenjevanju Vino Ptuj je leta 2018 prejel zlato priznanje.

Gre za izredno priljubljeno vino.

Renski rizling

Renski rizling v Halozah izjemno uspeva. Najboljši letniki renskega rizlinga v sebi nosijo noto mineralnosti, ki ugaja predvsem poznavalcem vina.

Vinogradništvo Plajnšek v zadnjih letih prideluje predvsem suhi renski rizling.

Poda se predvsem k hladnim jedem in jedem iz svinjine. Priporočamo, da ga ohlajenega servirate k našim domačim mesninam.

Leta 2019 je renski rizling Vinogradništva Plajnšek na vinskem ocenjevanju Vino Ptuj prejel zlato nagrado.

Traminec

Traminec je dišeče, bogato in aromatično vino. 

Pridelujemo polsuhe tramince ter izbore in jagodne izbore.

Polsuhi traminec se odlično poda k ribam, sladek pa se poda k sladicam.

Leta 2019 je bil izbor traminca Vinogradništva Plajnšek nagrajen na mednarodnem tekmovanju Vino Slovenija z zlato medaljo. Ocenjevanje je potekalo v Gornji Radgoni.

Rose

Rose je novost v ponudbi Vinogradništva Plajnšek. Pridelan je iz sorte modri pinot. Rose je sadno in aromatično vino.

Odlično se poda k predjedem. Prileže pa se tudi ob toplih poletnih večerih.

Degustacija vina in domačih mesnin

Vinogradništvo Plajnšek ponuja tudi možnost degustacije vina in domačih mesnin za zaključene skupine.

Poskusiti je mogoče vsa vina, tako letošnjega letnika kot tudi nekatera starejša.

Degustacija je dobra priložnost za poskušanje različnih sort vina in spoznavanje njegovih lastnosti.

Close Menu